II Cursa per la Pau.


a segona edició de la Cursa per la Pau de Blanes es va celebrar divendres passat al matí i va comptar amb la participació de més de 400 nois i noies d’arreu dels vuit centres escolars del municipi. Es tractava d’alumnes de sisè de primària que experimentaven junts l’experiència, compartint plegats una activitat que era a l’hora esportiva i solidària.

 

La cursa ha estat organitzada per segon any consecutiu pel CAES, la Comissió d’Activitats Escolars Solidàries, amb el suport del Departament d’Educació de l’Ajuntament de Blanes i la col·laboració de diverses entitats i empreses. Entitats com per exemple el Grup Fondistes Blanes, que es va encarregar de la part logística i d’assessorament de l’esdeveniment, de la mateixa manera que acostuma a fer sempre que es tracta d’una activitat d’aquest caire, i més encara quan és d’àmbit solidari.

 

L’eslògan de la cursa va ser “Correm per la pau”, com una manera més de fer entendre als nois i noies els valors de la solidaritat, perquè experimentessin dinàmiques cooperatives a l’hora que s’interrelacionaven amb alumnes del seu mateix curs d’altres centres educatius.

 

L’activitat de la cursa es va encetar pels volts de quarts de 10 del matí, amb la benvinguda a càrrec de l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, que va animar la canalla a participar en aquest tipus d’activitats. L’acompanyaven a l’escenari del Banc dels Músics Mercè Domènech, del CAES, que també va donar la benvinguda als participants explicant els objectius que persegueix aquesta l’activitat.

 

Finalment, a les 10 es va donar la sortida a la cursa, que va fer un recorregut de 5 quilòmetres: anar i tornar per sobre del passeig de la Marina i S’Abanell fins arribar a l’alçada del carrer Mercè Rodoreda. Allí els corredors i corredores van haver de girar i tornar al punt de partida.

 

Per poder dur a terme l’activitat es va comptar amb la coordinació dels especialistes d’Educació Física dels centres que van participar. També va col·laborar en la organització de la cursa la Cooperativa Agrícola de Blanes, que va lliurar la fruita que van menjar-se quan va acabar la competició, així com l’empresa d’al·luminis i ferros de Blanes Montalt i l’empresa d’aigües Veri.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s