Acte inaugural de l’aniversari dels Diables de Sa Forcanera


La Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes continua commemorant aquest 2013 el 10è aniversari, un cicle que s’allargarà durant tot l’any. L’entitat s’ha marcat l’objectiu d’organitzar una celebració popular per gaudir d’aquesta data tan assenyalada i compartir-la amb vilatans i visitants.

Espectacle Pirotècnic sobre els orígens llegendaris de l’entitat

Per seguir celebrant aquest aniversari amb el veritable esperit que els mou i els caracteritza, la Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes va protagonitzar la nit d’ahir divendres 24 de maig un espectacle pirotècnic inaugural. A través d’una espectacular posada en escena localitzada a la plaça de l’Església, l’entitat va donar a conèixer a través del foc i la llum una particular història en forma de llegenda sobre els seus orígens al nombrós públic congregat.

 

Per donar anunciar l’inici de l’espectacle, el grup de percussió de la colla va fer una breu cercavila des del carrer Raval, arrossegant els qui els seguien fins a la plaça de l’Església on havia de tenir lloc. Va ser llavors quan va començar l’espectacle pirotècnic inaugural sobre la història de la colla.

 

La llegenda explica que, en temps immemorables, un àngel va aconseguir tancar tots els diables, que van estar en captiveri durant força anys. Això va ser fins que una intensa nit de tempesta, un dels diables va aconseguir escapar i va alliberar tots els seus companys fins llavors reclosos.

 

Per escenificar aquesta llegenda, el diable que protagonitzava l’alliberament de la resta de components de la colla va fer una espectacular i arriscada baixada en ràpel des del dalt del campanar de l’Església Santa Maria fins a la plaça duent una torxa encesa.

 

Un altre dels moments més intensos de l’espectacle pirotècnic va ser l’alliberament dels membres de la colla: quan el diable protagonista de la proesa aconseguia trencar la porta -darrere la qual estaven reclosos la resta de membres de la colla- es va sentir una sonora traca per donar-li encara més realisme. Tot seguit, va sorgir una bola de foc per accentuar i donar encara més força a aquest moment culminant.

 

A partir d’aquí, la Colla de Diables Sa Forcanera va oferir un complet espectacle amb tot tipus d’ingredients pirotècnics i on també van tenir una part molt rellevant el grup de percussió. Finalment, l’escenificació figurativa sobre els orígens de l’entitat es va cloure amb una encesa col·lectiva de tots els diables.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s