l’Ajuntament vol extreure la sorra que s’acumula al riu per a solucionar la platja de s’Abanell


PuntDiari/L’Ajuntament de Blanes ha proposat a la Generalitat i a l’Estat una possible solució per posar fi –com a mínim momentàniament– als problemes de falta de sorra que hi ha a les platges del municipi, en especial a la de s’Abanell: extreure la que s’acumula al riu i portar-la al litoral.

Últimament, segons han detectat des de l’Ajuntament de Blanes, la sorra que baixa per la Tordera no arriba al mar i es va sedimentant al riu. Segons van indicar fonts municipals, la sorra es va acumulant a la banda de Blanes del riu, i deixa espai per a l’aigua per la banda del Maresme. És per això que l’Ajuntament ha demanat a l’Estat i a la Generalitat que s’extregui aquesta sorra per portar-la a la platja; és a dir, que es faci artificialment el que no ha acabat de fer la natura.

“Des de Costes de Girona se’ns ha confirmat que estan en disposició de traslladar sorra del riu a les platges”, va explicar Josep Marigó, alcalde de Blanes. Abans de poder començar els treballs, però, fa falta el permís de la Generalitat: “Estem pendents de l’autorització de l’Agència Catalana de l’Aigua”, hi va afegir l’alcalde.

De fet, fa uns quants dies Marigó es va reunir amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, per tractar d’aquesta qüestió. Segons va detallar Marigó, en un primer moment la Generalitat no era gaire receptiva a les peticions blanenques, perquè podien perjudicar l’ecosistema del riu. Marigó, però, els va girar l’argument i va defensar la seva proposta amb el pretext que s’aconseguia millorar l’ecosistema de la platja. “Ara estem pendents d’això”, segons va explicar Marigó, que hi va afegir: “Ens han dit que vindran uns tècnics de l’Agència Catalana a mirar-se el riu.” Aquesta inspecció hauria de determinar si s’extraurà la sorra de la Tordera per poder portar-la a la platja o no.

Amb el traspàs de sorra del riu a la costa no se solucionaria només el problema de la situació de la platja de s’Abanell de cara a la temporada turística, també hi ha un segon tema, no menys important, de seguretat. L’Ajuntament de Blanes tem que una riuada pugui afectar la riba del riu. En el cas de la banda de Blanes, podria provocar un despreniment de terra, amb l’agreujant que la riba del riu –que fa funcions de mur de contenció– està a un nivell per sobre dels camps de conreu i, per tant, aquests correrien el risc d’inundació. A la banda del Maresme no hi hauria aquest perill, perquè no hi ha diferència de nivells entre la riba del riu i els camps.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s