El Ple aprova crear una comissió que reguli la participació dels grups polítics en els mitjans de comunicació municipals.


Blanes.cat/Tot i que a priori no semblava que la sessió plenària de l’Ajuntament de Blanes  hagués de ser especialment intensa, finalment un dels moments més destacats de la nit va ser el punt que proposava la creació d’una comissió d’estudi per redactar un reglament que reguli la participació dels grups polítics en els mitjans de comunicació municipals. La regidora no adscrita, Lourdes Fàbrega, va obrir el primer torn recriminant l’equip de govern de no estar complint el programa electoral del PSC en aquest àmbit.

 

Des de CiU i PP, representats en aquest punt per Quim Torrecillas i Josep Llambí respectivament, es va recriminar a l’alcalde que hagués declarat a la premsa escrita que considerava que el tema del reglament no és el més preocupant de la població. Per la seva banda, Paco Martínez des d’EUiA-ICV va acusar l’equip de govern d’estar utilitzant els mitjans municipals de manera partidista.

 

Per la seva banda, des de l’equip de govern Josep Marigó va ratificar-se en el què havia declarat i la responsable política de Ràdio Blanes Lara Torres, va explicar que, tot i estar d’acord amb que es faci el reglament, creu que la oposició confon què són mitjans de comunicació municipals, comunicació i premsa.

 

 

Altres temes tractats al Ple Municipal

 

Pel que fa a la resta de punts del ple, la ratificació de la dissolució del Consorci Sanitari de la Selva es va aprovar amb el vots a favor de tots els regidors, llevat del grup municipal del PPC, que es va abstenir.

 

La modificació de l’ordenança per aplicar l’acord de la moció aprovada al ple de febrer perquè les instal·lacions publicitàries no promoguin la violència, el racisme, el sexisme, la intolerància religiosa o política i tot allò que afecti la dignitat humana, es va aprovar per unanimitat.

 

D’igual manera, per unanimitat, també es va aprovar la modificació de l’ordenança de circulació que aplica diverses mesures relacionades amb les zones blaves i grogues d’aparcament, així com l’ús de les autoritzacions de què disposen les persones amb discapacitats pels seus vehicles.

 

També es va aprovar amb l’acord de tots els grups el següent punt que autoritzava els preus de l’empresa Aigües de Blanes per fer obres al carrer. Abans d’entrar a debatre aquest punt, l’alcalde va anunciar una qüestió relacionada amb Aigües de Blanes: es revisaran les factures dels consums d’aigua i es faran les modificacions que calguin perquè siguin més justes.

 

Per contra, els dos següents punts a l’ordre del dia no van comptar amb la unanimitat dels grups polítics: les operacions de tancament del pressupost del 2012 prèvies a la seva liquidació es van aprovar amb els vots a favor de CiU i PSC i les abstencions d’EUiA-ICV, el PPC i la regidora no adscrita, Lourdes Fàbrega.

 

L’altra punt de desacord van ser les modificacions de crèdit del pressupost municipal vigent, que es van aprovar amb els vots a favor del PSC, l’abstenció de CiU i els vots en contra de la resta de regidors.

 

A la part de control, la moció presentada per CiU en defensa del model propi de comerç i de suport a la proposició de Llei d’Horaris Comercials de la Generalitat es va aprovar amb els vots a favor de tots els regidors llevat dels del PPC, que va fer-ho en contra.

 

Per últim, la proposta d’acord d’EUiA-ICV per rebutjar l’avantprojecte de modificació de la Llei reguladora de les bases de règim local també es va aprovar amb idèntic posicionament.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s