Mas Florit ,Mas Enlaire i a La Plantera celebraran Mercats de l’Intercanvi


Durant aquest 2013 està previst que se celebrin a Blanes tres Mercats de l’Intercanvi, un espai de trobada i de relacions socials on es bescanvien productes a través del troc, sense utilitzar els diners. Els mercats s’allotjaran als barris de Mas Florit, Mas Enlaire-El Mercat i La Plantera.

Per a la realització d’aquesta experiència l’Ajuntament de Blanes, representada pel seu alcalde Josep Marigó, va signar la setmana passada sengles convenis de col·laboració amb les entitats implicades. Els Mercats d’Intercanvi els organitzen la Plataforma de Dones Lliures del Maresme i la Selva i l’Associació Centre Cultural Senzala de Capoeira, així com les tres associacions de veïns on tindran lloc durant aquest any, amb el suport de l’Ajuntament de Blanes.

 

Els Mercats de l’Intercanvi són una activitat sostenible, ja que no generen residus, i s’han traslladat als barris com una manera més d’apropar-ho a la ciutadania i augmentar el ventall d’activitats que organitzen les associacions veïnals. En aquest sentit, val a dir que durant aquest 2013 també està previst que hi hagi noves experiències d’aquesta activitat a dos altres barris: a Mas Enlaire-El Mercat i a La Plantera.

 

El Mercat d’Intercanvi que es va fer diumenge passat a Mas Florit també va comptar amb una Mostra Cultural de Blanes a càrrec de l’Associació Centre Cultural Senzala de Capoeira i Dansa Costa Brava. L’entitat va oferir quatre breus actuacions: Samba de Roda, Maculelé, el duet A Flor de pell i, per tancar, una roda de copoeira.

 

Val a dir que, malgrat la pluja i els núvols que van fer acte de presència intermitent al llarg del matí, van deslluir un xic la celebració de la mostra, des de les entitats organitzadores s’ha fet una valoració positiva de l’experiència, que va ser un punt de trobada festiu compartit per tothom que s’hi va acostar.

 

 

Properes edicions del Mercat d’Intercanvis a Blanes

 

Després que aquest 2013 el punt d’arrencada de l’activitat ha estat a Mas Florit, els propers Mercats d’Intercanvis es faran de cara al mes de juny a Mas Enlaire-El Mercat i al setembre a La Plantera, on precisament ja es va fer una primera experiència l’any passat.

 

Qualsevol ciutadà pot participar en l’activitat de manera gratuïta, sempre i quan compleixin diverses normes. Una d’elles és que els productes i/o objectes que s’exposin hauran d’estar en bon estat i funcionar correctament. No es podran bescanviar productes robats o de dubtosa procedència, animals, aliments cuinats, ni qualsevol altre producte que pugui ser perillós i/o nociu per a la salut de les persones.

 

Podran disposar d’un espai per fer intercanvi majors de 18 anys i, en cas que vulguin fer-ho menors, hauran d’estar acompanyats per un major d’edat que s’encarregarà de supervisar i autoritzar el troc. Els ciutadans que vulguin participar-hi també hauran de tenir cura de la neteja de l’espai que tinguin assignat.

 

Tots aquells ciutadans que vulguin participar-hi amb productes i vulguin reservar taula i cadires, ho han de fer a través d’aquest correu: intercanvisblanes@hotmail.es

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s