Els grups de l’oposició s’uneixen contra la ubicació del tanatori proposada per Marigó


DariGirona/L’oposició de Blanes -ICV-EUiA, CiU i PP- va votar ahir a favor d’una moció conjunta de populars i ecosocialistes perquè el futur tanatori i crematori de la localitat s’instal·li als terrenys previstos en el POUM -una zona boscosa de Valldolig- i no al costat de l’hospital comarcal com vol el Govern municipal. La regidora no adscrita, Lourdes Fàbrega, es va abstenir, perquè havia proposat que tots els grups en parlessin començant des de zero. La decisió va molestar el Govern del PSC que havia demanat deixar-ho sobre la taula.

 

“És una moció molt concreta. El Govern ha decidit construir un tanatori i crematori a l’alçada de l’Hospital Comarcal i creiem que la ubicació correcta és on es defineix al POUM, ja que està allunyat de zones urbanes i com llinda amb Lloret, es pot mancomunar”, va destacar el portaveu del PP, Salvador Tordera, que va afegir crítiques a la ubicació del Govern “per la sensibilitat” dels malalts de l’hospital. El portaveu d’ICV-EUiA, Joan Salmeron, també proponent de la moció, va reafirmar l’exposició de Tordera i va afegir que “ja existia un consens amb els serveis funeraris”, de manera que en ser “un tema de poble” si hi havia qualsevol canvi calia consensuar la nova ubicació.

 

A més, Salmeron també va respondre a les crítiques rebudes per l’alcalde i va carregar contra la “venda del poble”: “Em preocupa que ens anem venent el poble mica en mica perquè necessitem un cànon”, va manifestar.

 

El regidor de CiU, Xavier Lozano, també va defensar la ubicació del POUM, que ells mateixos havien aprovat, i va explicar que s’han reunit amb el Govern de Lloret -també de CiU- i estarien disposats a parlar sobre mancomunar el servei, però va alertar que els terrenys que va reservar Lloret estan lluny dels de Blanes. Va animar els grups a trobar “una solució pactada”. La mateixa idea que va demanar la regidora no adscrita, Lourdes Fàbrega, que va criticar tant el Govern -per tirar pel dret- com l’oposició -per fer “partidisme i oportunisme”.

 

L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, va reconèixer que potser haurien d’haver parlat amb l’oposició abans. “Ho podríem haver fet millor? Doncs sí”. Però va explicar que havien d’iniciar el procés per saber si era possible l’ubicació i ara ja ho saben en rebre el sí d’Urbanisme. Va criticar també la campanya que han engegat els veïns i, especialment, les pancartes que s’han penjat on hi apareixen calaveres i tauts cremant-se. I va enumerar “problemes” sobre la ubicació del POUM, com l’accessibilitat, el cost dels terrenys o la llunyania amb els terrenys de Lloret, que dificultarien mancomunar el servei. Marigó també va defensar que la seva idea era aconseguir uns beneficis amb la gestió dels serveis funeraris i poder arreglar el cementiri sense cost pels ciutadans.

 

Finalment, però, tota l’oposició -amb excepció de Fàbrega- va votar a favor de la moció, que insta l’alcalde a revocar l’acord de Junta de Govern i ratificar l’ubicació previst al POUM. Marigó, molest, va dir que “qui perd és el poble i guanyen els interessos privats”.

 

Pacte d’alcaldes

 

El ple també va aprovar per unanimitat adherir-se al Pacte d’alcaldes, que preveu reduir un 20% la despesa energètica a 2020 i augmentar un 20% el consum de renovable. L’oposició va demanar que no quedi en un “brindis al Sol”. Així, Blanes farà un estudi sobre el consum energètic de diversos espais públics, entre el que hi ha la Ciutat Esportiva.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s