l’Ajuntament dona opció de participació a la ciutadania per a organitzar els actes de la Festa Major


L’any passat l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes ja va posar en marxa una comissió per organitzar els actes de la Festa Major de Santa Anna del 2012, un grup de treball del qual van sorgir propostes prou interessants que van acabar portant-se a la pràctica i que es van incorporar al programa d’activitats. Ara, de cara a l’organització del cicle festiu d’aquest 2013, s’ha fet una aposta per incrementar la participació que es vulgui fer, obrint-la a tots els ciutadans i ciutadanes de Blanes que creguin que poden fer alguna aportació, sense que sigui un requisit que pertanyin a alguna entitat del municipi.

 

D’aquesta manera, la Comissió d’Activitats de la Festa Major d’aquest any la formaran representants d’entitats culturals i juvenils, d’associacions de veïns i gent de Blanes en general. Amb l’objectiu que tots els ciutadans i ciutadanes de la vila que vulguin apuntar-s’hi puguin fer-ho, avui dilluns s’ha posat en marxa un enllaç al web de l’Ajuntament de Blanes per facilitar les inscripcions, amb la següent adreça: http://www.blanes.cat/comissio

 

Una altra novetat d’aquest 2013 és que es proposarà la creació de grups de treball perquè la feina sigui més operativa, de manera que n’hi haurà tres que s’especialitzaran en sengles àmbits. Un d’ells serà el que s’encarregarà d’organitzar les activitats per a joves, així com la programació de l’Escenari Jove que està previst que torni a repetir ubicació al passeig de Mar, a tocar de la platja del costat del Club de Vela, després que va ser una de les novetats del l’any passat. El segon grup de treball coordinarà les activitats adreçades al públic adult i que, majoritàriament, s’allotjaran a la plaça dels Dies Feiners.

 

Per últim, el tercer grup de treball tindrà cura d’organitzar les activitats gestionades per entitats i que tindran lloc en espais molt concrets, amb una programació pròpia vinculada als objectius de les entitats. Es tracta, per exemple, dels concerts i actuacions que organitza des de fa molts anys al recinte del costat del pavelló la Casa d’Andalusia de Blanes o bé l’Associació d’Uruguaians de la Costa Brava. Un altre exemple és l’Esbart Dansaire Joaquim Ruyra, que l’any passat va gestionar diverses actuacions i balls a la plaça d’Espanya.

 

La Festa Major de Santa Anna de Blanes d’aquest 2013 està previst que se celebri des del diumenge 21 de juliol fins al diumenge dia 28 del mateix mes, quan tindrà lloc el tradicional Aplec de l’Amor a Cala Bona que tanca el cicle festiu. Amb tot, val a dir que algunes de les activitats de la Festa Major ja s’haurà començat a celebrar a Blanes l’anterior cap de setmana del 13 i 14 de juliol.

 

Anuncis

Un pensament sobre “l’Ajuntament dona opció de participació a la ciutadania per a organitzar els actes de la Festa Major

  1. Robert (els Pins) diu:

    Jo esper-ho que en aquesta “opció de participació a la ciutadania”, hi entri el poder reclamar de nou el retorn de les barrakes a la festa major. I que es facin al camp de futbol, no en altres llocs absurds com havien proposat alguns.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s