Acció Social de l’Ajuntament de Blanes posa en marxa un nou espai web


El Departament d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes –que gestiona els temes de Serveis Socials i de Solidaritat i Cooperació- posarà en marxa demà dimarts 12 de febrer el seu nou espai web vinculat a la plana oficial del consistori, que millora els anteriors continguts que hi havia fins ara, i ho ha fet a través d’aquesta adreça: http://www.blanes.cat/acciosocial

 

La nova web és molt més funcional i el seu objectiu és que pugui arribar amb més facilitat a tota la ciutadania, ja que actualment s’ha detectat que encara hi ha ciutadans que desconeixen què es fa en aquesta àrea de l’Ajuntament. En aquest sentit, s’han actualitzat les dades de les diferents àrees i serveis del departament (Serveis Socials, Igualtat, Acollida i Habitatge) per tal d’oferir informació i facilitar l’accés als diferents tràmits de manera electrònica.

 

També s’han incorporat formularis i temaris a través dels quals es poden emplenar les instàncies que fan falta per accedir tant als serveis socials de l’Ajuntament de Blanes com de la Generalitat de Catalunya. D’altra banda, també s’hi ha afegit informació i documentació específica de diversos temes, com ara la Llei d’Estrangeria, la Llei contra la Violència de Gènere, la Llei de Dependència o bé les memòries del Departament, els plans locals i els informes sectorials, entre d’altres.

 

La regidora de Serveis Socials i Cooperació i Igualtat, Susana Ramajo, recorda quins han estat els objectius que els han mogut a fer aquest canvi: “El principal objectiu era aquest: fer una bona web senzilla i molt funcional, que sigui fàcil d’entendre per a qualsevol persona i a qualsevol edat”.

 

Un altre avantatge que es vol aconseguir amb la posada en marxa d’aquest nou espai, és que s’ha detectat que hi ha molts usuaris que no s’acosten per informar-se i/o rebre serveis per por o per vergonya, i ara podran accedir-hi anònimament, a través de la web. I és que, a manca de tancar la Memòria d’Activitats de l’any passat, el resum del 2011 recull que es van obrir al voltant de 13.000 expedients –que poden ser individuals o de tota un grup familiar- al Departament d’Acció Social. Susana Ramajo explica: “Si que és cert que l’augment ha estat molt significatiu durant aquests darrers 2 anys i mig especialment, però pensem que encara pot venir més gent que, de moment, no s’acosta a nosaltres per desconeixement”.

 

Per últim, val a dir que al nou espai web interactiu també s’incorporaran novetats, últimes noticies, accions i funcions que permetran la interrelació amb les xarxes socials. En aquest sentit, val a dir que l’Àrea de Cooperació i Solidaritat ha organitzat per aquest proper dimecres, 13 de febrer, una xerrada que tindrà lloc a les 7 de la tarda a la Biblioteca Comarcal. La conferència es presenta amb el títol La Llei d’Estrangeria, novetats i recomanacions, i està especialment adreçada al col·lectiu d’immigrants del municipi.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s