Entrevista El Punt Diari a Josep Marigó


La renúncia de Lourdes Fàbrega és un problema o una solució?

És un fet d’incomoditat mútua que ha acabat d’aquesta manera.

Se sent alleujat?

M’ha alleujat molt més la sentència de Mont-Ferrant. Això altre em fa pena.

Per què?

Sap greu que una persona que fa tretze anys i mig que està en un projecte en surti d’aquesta manera. Dit això, tothom és lliure de fer el que més li convingui.

Què ha passat?

Valoro extraordinàriament les seves capacitats, però hi ha hagut un problema de manca d’empatia amb els companys de viatge. Això arriba un moment que, com en qualsevol parella, s’ha de prendre una decisió. I l’ha presa.

Ella diu que sent com si l’haguessin fet fora?

Jo li respecto la seva opinió. Cadascú té la seva percepció. Però evidentment no ha estat així. L’escrit l’ha presentat ella.

Si hi havia aquests problemes, per què la va nomenar primera tinenta d’alcalde?

Jo volia les persones més capacitades per tirar endavant aquesta ciutat. Era l’aposta i ho segueixo pensant.

Com era la relació de la primera tinenta d’alcalde amb la resta de l’equip de govern?

Quan es treballa en equip hi ha d’haver certa empatia, i dins les dificultats, hi ha d’haver un marge per a la distensió, i això costava molt.

La senyora Fàbrega denuncia que el fet que Hisenda i Intervenció estiguin en mans de la mateixa persona és negatiu.

És una apreciació. Les obsessions concretes recriminant aquest tipus de coses només fa que siguin pitjors. Si tu a la teva parella en lloc de buscar-li les parts positives i saber-ne girar les parts negatives només es troben aquestes, cada vegada són més grans les parts negatives i no en sobresurten les positives. Aquests comentaris són superflus i molt esbiaixats.

I quan diu que el PSC ja no mira cap a l’esquerra?

Ens hem trobat una situació dificilíssima. Afegides a unes decisions de l’Estat que ens han marcat un rumb que no ens agradava gens, però que l’havíem de seguir per força. La política d’esquerres és assegurar la viabilitat dels serveis públics. I això és el que estem mirant de fer. Moltes de les mesures que hem estat prenent ara, els governs que vinguin al darrere les agrairan i a la llarga, la ciutadania, també. Però s’ha de tenir mirada llarga.

La senyora Fàbrega hauria de deixar l’acta de regidora?

A tots els que ens presentem a unes eleccions, llevat dels senadors i senadores, ningú no ens han posat cap creu al costat. Per tant, hem entrat a formar part dels representants del poble a partir d’una candidatura. Des del meu punt de vista, aquesta candidatura és la que ha guanyat els vots que ens han permès accedir a un lloc de representació. Però és un tema personal.

CiU ha anunciat que enduriran les condicions per pactar amb el govern. S’hi avindran?

Hi ha coses que es poden fer i coses que no es poden fer. Condicions més dures?, no sé què vol dir…

Influir en les inversions.

Sí, però si no es poden fer inversions, no se’n podran fer, d’inversions. Si en podem fer, es podran fer gràcies a la política que hem fet. Un exemple, el 31 de desembre del 2011 teníem 0,23 euros al conjunt de bancs i comptes corrents de l’Ajuntament. El 31 de desembre del 2012, gràcies a diferents qüestions, hi havia 2,3 milions d’euros. S’hi ha arribat amb política seriosa de control de despesa i ingressos.

També acusen el govern de no tenir rumb.

Quan se’ns diu que no hi ha rumb simplement són les paraules que toca dir en aquests moments en què el govern ha passat una crisi. Jo ja he passat aquesta crisi. És un xarampió que ja l’hem passat. Ha durat un dia i s’ha acabat. Els problemes d’avui són els dels ciutadans. La resta, ja ha passat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s