Apujaran el preu de l’aigua a Blanes


Puntdiari/El preu de l’aigua pujarà a Blanes, Lloret i Tossa arran de la privatització de la gestió d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL). És un augment previst per la concessió adjudicada aquesta setmana. Els tres municipis s’abasteixen en part de la dessalinitzadora de la Tordera, a Blanes, una infraestructura que s’ha inclòs dins la concessió i que, per tant, gestionarà Acciona. Això farà que els municipis hagin d’acabar pagant cap a 0,7 euros el metre cúbic, el doble del que es paga actualment per l’abastament en alta, abans de la distribució als clients. Una vegada s’apliquin aquests preus, repercutirà en un augment de la factura dels veïns i del clients, si bé a hores d’ara encara no es coneix en quina quantitat ni a partir de quin moment.

De fet, des del Consorci de la Costa Brava, el gerent, Xavier Tristan, va explicar ahir que la voluntat és negociar amb ATLL un conveni més flexible que les condicions del canvi de servei que els va presentar aquest dilluns l’ACA. El consorci dóna servei a Lloret i Tossa, municipis als quals subministra l’aigua a través de l’empresa local de distribució, portant-la de la dessalinitzadora de la Tordera –la més cara– i de pous propis. Fins ara, el conveni amb l’ACA preveia 2,5 hm³ anuals provinents de la dessalinitzadora, però en funció de les necessitats i de l’estat dels aqüífers se n’agafava menys, i així es reduïen costos. De fet, Tristan indica que només un any s’havia arribat a aquesta quantitat, i que, per exemple, aquest 2012, només s’han agafat 0,5 hm³ i la dessalinitzadora ha estat molt temps parada. En canvi, amb el conveni que els han presentat estaran obligats a comprar un mínim de 2 hm³ l’any. Malgrat que com a contraprestació s’han eliminat les taxes sobre els pous, això no compensa la pujada del preu de l’aigua.

Per part de Blanes, que funciona independentment, l’alcalde, Josep Marigó, va lamentar ahir que es doblarà el preu de l’aigua. En canvi, va valorar positivament que s’augmenta la garantia de subministrament en cas que fallin els pous de la Tordera.

L’ACA va expressar ahir que el traspàs de la dessalinitzadora cap a ATLL ja s’havia iniciat en la llei Òmnibus, i que per tant aquest punt no té a veure amb la privatització. A més, l’organisme serà qui continuarà controlant la concessió.

Pel què fa al preu de l’aigua, des de l’ACA van assegurar que les condicions seran les mateixes per a tots els abonats d’ATLL, ja que es tracta d’una xarxa única on la tarifa només variarà en funció dels consums dels clients.

Anuncis

Un pensament sobre “Apujaran el preu de l’aigua a Blanes

  1. Robert (els Pins) diu:

    Mentres els burgesos viuen com reis, la resta estem pagant per tot, com babaus. Ens pugen els preus, ens tracten com a esclaus, vivim en una societat corrupte… I la gent de la classe treballadora, vinga a pagar. Que ho paguin els rics, hòstia!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s