Blanes celebrarà diumenge la lectura del “Vot de Vila”


Blanes viurà diumenge vinent, 28 d’octubre, un nou acte inclòs al cicle commemoratiu del Mil•lenari de la Verge del Vilar amb la celebració de l’Aplec Votiu de Sant Rafel, que tindrà lloc al santuari. A diferència d’anys anteriors, la principal novetat serà una xerrada que tindrà lloc al mateix santuari abans que es faci el vot de vila, a ¼ d’1 del migdia.

La xerrada, que du per nom “Els santuaris marians: present i futur”, anirà a càrrec de mossèn Salvador Batalla, rector de la parròquia de Santa Susanna. Batalla ha dedicat 32 anys de la seva vida a la tasca pastoral en el sector turístic i també va ser director del Departament de Pastoral de Turisme, Santuaris i Peregrinacions de la Conferència Episcopal Espanyola. En aquest sentit, la xerrada de Salvador Batalla tractarà sobre què han significat arreu de l’estat espanyol els santuaris de devoció mariana i l’evolució que han experimentat al llarg del temps.

Després de la xerrada, a la 1 del migdia, està previst que es faci la lectura del “Vot de Vila”, que es manté a Blanes des del 24 d’octubre de 1795. Tal i com marca la tradició, la renovació del vot de vila anirà a càrrec de l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, i tot seguit hi haurà l’ofici solemne. La missa comptarà amb l’assistència de membres del consistori blanenc, l’Obreria del Vilar, representants de la Confraria de Pescadors i la Cooperativa Agrícola, així com de les forces de seguretat de Blanes.

En acabat l’ofici, la bicentenària celebració es tancarà amb un aperitiu que se servirà al porxo del santuari del Vilar.

Val a dir que per facilitar l’accés al santuari del Vilar de tots aquells que no disposin de transport privat, s’ha posat a la seva disposició un autocar gratuït que sortirà a les 11.15 h del matí des de la plaça Catalunya i tornarà cap a Blanes a les 14.30 h.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s