El port de Blanes tindrà un nou restaurant


PuntDiari/El port de Blanes tindrà nous equipaments, com ara un restaurant i un espai per a activitats subaquàtiques, i reformularà el sistema de mobilitat dins les instal·lacions per delimitar clarament quina zona és pública i quina és estrictament una àrea portuària.

Un cop acabades les obres d’ampliació del port, inaugurada abans de l’estiu, Ports de la Generalitat ha presentat a l’Ajuntament de Blanes una modificació puntual del pla especial del port. Aquesta modificació respon a “les necessitats detectades una vegada finalitzades les obres i comporta una remodelació dels usos previstos a la zona que hi ha al darrere de la llotja”, van explicar fonts de Ports de la Generalitat. Una modificació valorada de forma “positiva” per Josep Marigó, alcalde de Blanes, perquè “és normal que el pla especial del port es vagi adequant a la realitat ja que aquest projecte és de fa sis o set anys”.

En concret, la modificació afecta bàsicament l’espai de darrere la nova llotja, on ara hi ha els magatzems dels pescadors i les casetes, que es mantindran allà. La novetat, però, és que just on comencen els magatzems, a la banda de més cap al poble, s’aixecarà un espai per a les activitats subaquàtiques, i al costat, un nou restaurant. D’aquesta manera s’ordenen els usos segons el públic. És a dir, el restaurant quedarà al primer extrem amb accés obert a tothom. Al seu costat, les activitats subaquàtiques, en què s’oferirà un servei de manteniment i d’emergències del port, a més d’un servei complementari al sector pesquer. Estarà situat entre la zona de restauració –espai públic– i l’espai portuari, precisament per la seva condició d’entre els dos àmbits. Just després, i al centre d’aquesta zona de serveis, hi haurà l’espai destinat a lavabos i dutxes. S’ha optat per la zona cèntrica “per evitar llargs recorreguts i moviments interns innecessaris”, segons es recull en el projecte. Just al costat, hi haurà els magatzems generals, que amplien la seva superfície actual. I ja al final de l’espai, el magatzem de caixes i estris, que coincideix amb el ja existent en l’actualitat. Els dos magatzems –el general i el de caixes– es mantenen a l’extrem perquè siguin com més a la vora possible de la zona portuària. Pel que fa a l’espai annex a les edificacions, s’utilitzarà per a restauració, el manteniment de l’utillatge de les activitats subaquàtiques i per a l’estesa de xarxes i altres estris.

Amb aquesta remodelació, les casetes i els magatzems dels pescadors es concentraran a l’entorn de la llotja i les activitats terciàries s’ordenaran a la zona d’entrada de la dàrsena pesquera “per evitar interferències entre les diferents activitats”, van apuntar des de Ports de la Generalitat.

Tot això s’ha fet per intentar “reduir al màxim creuaments entre vianants aliens a l’àmbit portuari i a la circulació del personal i vehicles” de l’àmbit intern del port, segons el projecte del pla.

La iniciativa privada es farà càrrec de les obres d’edificació que s’hagin de fer i Ports s’encarregarà de la urbanització de l’espai.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s