Trobada de les verges d’Ardales i Blanes.


Video  Televisió Blanes

Blanes.cat/En motiu del Mil·lenari de la verge del Vilar es va traslladar a Blanes la imatge de la verge de Villaverde d’Ardales, refermant els llaços d’agermanament entre els dos municipis.

Divendres passat a la tarda va ser quan tot just van començar els actes que durant tres dies han reforçat els lligams de germanor entre Blanes i Ardales, aquesta vegada des del punt de vista religiós. Al llarg dels segles, la Mare de Déu del Vilar ha estat estimada per tothom qui ha vingut a Blanes, que se l’ha sentit seva. Entre ells, la comunitat dels blanencs nascuts a Ardales. Així com a Blanes hi ha una gran estimació per la Verge del Vilar, a Ardales hi ha el mateix sentiment envers la seva patrona, la Verge de Villaverde.

 

Així va sorgir la idea d’organitzar una trobada de devots de les dues verges emmarcada dins els actes del Mil·lenari, organitzat conjuntament per l’Obreria del Santuari del Vilar, la Germandat de la Verge de Villaverde i la Casa d’Ardales de Blanes. Tot plegat, comptant amb el suport dels ajuntaments de Blanes i Ardales, així com de les respectives diputacions de Girona i Màlaga.

 

Val a dir que les dues -tant la del Vilar com la de Villaverde-, són el què s’anomenen “verges trobades” tot i que, a tall anecdòtic, la imatge de la d’Ardales és força més petita vista al natural, ja que té una mida de tan sols 17 centímetres. El primer dels actes de la trobada va consistir en una processó que es va fer des del passeig de Mar fins a la parròquia Santa Maria, comptant amb la participació de diverses entitats de Blanes: la banda del Col·legi Santa Maria i la Colla Gegantera.

 

Un gruix important dels qui van seguir la processó eren els més de 200 ardalenys que durant aquests dies s’han traslladat a Blanes acompanyant la seva verge, una més que nodrida representació, ja que signifiquen un 10% dels habitants de la població malaguenya.

 

Trobada Històrica

 

Aquesta ha estat la primera vegada que la imatge de la verge de Villaverde ha recorregut els més de 1.000 quilòmetres de distància que separen Ardales de Blanes per trobar-se amb els seus devots d’aquí. En aquest sentit, es considera que la trobada que s’ha fet aquests dies és històrica. La processó va finalitzar amb l’arribada al punt de destí: la plaça de l’església. Allí, al capdamunt de les escales d’accés, es va dipositar la imatge de la verge perquè presidís els actes que venien tot seguit.

 

L’esbart dansaire Joaquim Ruyra va oferir a tots plegats dos dels seus coneguts balls tradicionals. El primer va ser el Ball de Bombers de Barcelona i el segon la Jota de la Pobla de Massaluca. Intercalades amb els dos balls, la cobla del Col·legi Santa Maria va interpretar dues sardanes a les quals es van animar a afegir-s’hi fins i tot alguns dels membres de la germandat de la verge de Villaverde.

 

En acabades les actuacions, es va entrar la imatge dins l’església Santa Maria perquè encapçalés allí una missa. Els devots de Blanes que van voler aprofitar la presència de la verge de Villaverde van poder anar a venerar-la durant tota la jornada de dissabte, convidant-se des de l’organització a què es portessin aliments a favor de Càritas. L’endemà dissabte aquest mateix recinte també va acollir un altre acte organitzat a benefici de Càritas. Es va tractar d’un concert que va comptar amb les actuacions dels cantants Rosa Baena i Antonio Calderon, “El Floro”, tots dos acompanyats en les respectives actuacions pel guitarrista Alberto Torres.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s