Comença la Temporada Baixa de la recollida selectiva porta a porta


Blanes.cat/El pas a la segona quinzena del mes de setembre ha significat canviar la temporada alta d’aquest servei que es va posar en marxa a mitjans de juny perquè a partir d’ara hagi començat la temporada baixa. Això significa que des de la passada nit de diumenge, 16 de setembre, la recollida selectiva porta a porta que es fa a la zona centre i al barri del Puig de la Dona ha passat a ser altern pel que fa a les fraccions de resta i l’orgànica.

D’aquesta manera, la brossa orgànica es recollirà dilluns, dimecres, divendres i dissabte, mentre que la resta es farà els dies restants, és a dir: dimarts, dijous i diumenge. Els cubells i les bosses es poden treure a l’exterior de les vivendes entre les 20’00 i les 22’00 h i per tant cal recordar que l’endemà que s’ha dipositat l’orgànica s’ha de recollir el cubell al matí. Durant els darrers mesos, les dues fraccions s’han estat recollint diàriament.

 

Coincidint amb aquest retorn a la temporada baixa de recollida de residus porta a porta, el passat dissabte es va instal•lar un punt d’informació sobre aquest servei de Mar organitzat per l’Ajuntament de Blanes a través de l’empresa de recollida de residus i neteja viària municipal, Nora.

 

El Consell Comarcal tramita les sancions

 

Cal recordar que el ple del passat mes de juliol va aprovar que a partir d’ara les sancions per incompliments en temes de neteja les imposarà el Consell Comarcal de la Selva després que fins ara ho havia fet l’Ajuntament. El Consell ja tenia aquestes competències de neteja i recaptació d’impostos i ara també podrà sancionar les infraccions relacionades amb la mala gestió dels residus per part dels veïns i empresaris locals.

 

Les sancions poden arribar fins als 6.000 € si es tracta d’una infracció molt greu; 1.500 € per a les greus i 300 € per a les lleus. La infracció més habituals que s’havia comès fins el moment era treure les deixalles el dia que no tocava, que es sancionava amb 150 €. A l’hora d’imposar les sancions, els tècnics demostren la propietat d’una bossa d’escombraries obrint-la i cercant al seu interior algun tipus de document que pugui acreditar la procedència de les deixalles, com per exemple una carta adreçada al titular d’una vivenda.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s