Un total de 4.975 persones van participar a la 30a Caminada Popular de la Nit de Sant Bonós de Blanes


Video 30a Caminada Popular sant Bonós

El primer en fer els 8 Km de recorregut va ser l’atleta olímpic lloretenc José Luis Blanco.

La 30a edició de la Caminada Popular de la Nit de Sant Bonós que es va celebrar dissabte passat a Blanes va fregar els 5.000 participants.

Finalment es van inscriure 4.975 persones, gairebé 1.000 més que les que van participar l’any 2011. La marxa nocturna popular compta amb un recorregut aproximat d’uns 8 quilòmetres, està oberta a gent de totes les edats i no té caràcter competitiu. Malgrat aquesta darrera característica, val a dir que el primer en fer el recorregut (pel qual va invertir uns 25 minuts) va ser el corredor de Lloret José Luis Blanco, atleta olímpic a Pekín, medalla de plata al Campionat d’Europa de Göteborg l’any 2006 i diverses vegades campió d’Espanya. L’anècdota és que, a la caminada de l’any 1994, l’atleta lloretenc ja va ser el primer en acabar el recorregut. Darrera d’ell va arribar l’atleta blanenc Xavi Marina.

Els participants, a mesura que anaven arribant se’ls obsequiava amb aigua i síndria per refrescar-se,a més al llarg del recorregut els veins refrescaven amb aigua als corredors. El recorregut també a compat amb serveis d’avituallament i serveis sanitaris. Aquest any el bany nocturn va comptar amb més concurrència que mai, sobretot per ajudar a passar la intensa xafogor de calor.

Caminada Solidària

Des de l’any 2007 els participants poden aprofitar el moment de la seva inscripció –que significa un cost de 2’50 €- per fer una donació voluntària de 0’50 € destinats a alguna entitat social del municipi.

Enguany la quantitat recollida a través d’aquestes donacions voluntàries va ser en total de 2.361’50 €. Minuts abans que comencés la caminada el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, Xavier Marcos, va fer el lliurament de sengles talons valorats en 1.180’75 € cadascun a “Càrites Interparroquial” i “El Bon Samarità”. Totes dues entitats tenen entre les seves finalitats l’atenció a persones sense recursos econòmics.

30 anys de tradició de la Caminada Popular

La popularitat amb què compta la caminada està avalada no tan sols per la gran varietat d’edats dels participants, sinó també pel seu nombre, que cada edició va en augment. L’any 1983, quan es va fer per primera vegada, van haver unes 400 persones, que van fer un recorregut molt més llarg, de 15 quilòmetres. L’any següent, el 1984, la xifra ja va arribar fins a les més de 700 persones. A l’igual que a la primera edició, la marxa popular va sortir des del passeig de Dintre, davant l’Ajuntament, però en canvi el recorregut es va escurçar fins els 10 quilòmetres. Dos anys més tard, el 1986, la quarta edició ja va doblar aquest nombre, arribant als 1.451 participants.

El 1994 la xifra es va multiplicar per dos novament, arribant a les 3.500 persones, unes 800 més que les que havien participat l’any anterior. La dada curiosa a tenir en compte de l’any 1994 és que el primer en completar la caminada va ser precisament el qui també ho ha fet aquest 2012, l’atleta de Lloret José Luis Blanco.

Tres edicions més tard, l’anècdota de l’any 1997, va ser que la coincidència de la caminada amb la retransmissió televisada d’un partit de futbol entre el Futbol Club Barcelona i el Real Madrid va fer minvar la participació a les 3.402 persones, més de 500 menys que a l’any anterior. A la 20a edició de la caminada, celebrada el 2002, la xifra encara estava situada al voltant dels 4.000, amb un total de 3.926 inscrits. Aquest nombre va davallar fins als 2.131 al 2005, principalment per la pluja que va estar caient durant tot el dissabte en què s’havia de celebrar i que va deixar de fer-ho a la nit.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s